Sarbatorim impreuna Ziua Nationala a Norvegiei

celebrare-ziua-norvegiei

In fiecare an pe data de 17 Mai Norvegia isi serbeaza ziua nationala. Si cum Norvegia este principalul partener al Romaniei in cadrul proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!”, aceasta zi nu putea trece neobservata. Cu mic cu mare, copii beneficiari, voluntari, angajati ai Fundatiei Adina Stiftelsen si echipa proiectului s-au adunat pe 17 Mai 2015 la Scoala Goiesti unde au organizat mai multe activitati atat formale cat si informale.

Ziua a inceput cu o intalnire- dezbatere in cadrul careia au fost punctate pe de o parte repere din istoria acordului SEE si date importante privind finantarile SEE, iar pe de alta parte au fost prezentate informatii si imagini referitoare la Norvegia. A doua jumatate a zilei s-a concentrat pe activitati recreative. Copiii beneficiari au fost impartiti in 4 grupuri si au participat pe rand la 4 activitati: concurs de alergare in saci, cursa cu oul in lingura, jocul „Parasuta” . Cea de-a 4-a activitate a fost campionatul de fotbal la care au participat copii beneficiari din randul celor trei scoli in care ne desfasuram activitatea – Goiesti, Tandara si Farcas. De asemenea, acestia au pregatit un cadou special pentru partenerii norvegieni, un colaj cu imagini din Norvegia pe care copiii au scris mai multe mesaje si urari. Copiii si adultii s-au implicat activ in toate actvitatile, au colaborat si s-au simtit foarte bine impreuna.

Toate aceste activitati nu ar fi fost posibile fara sprijinul voluntarilor, fiecare dintre acestia avand un rol bine stabilit si foarte important in buna organizare si desfasurare a activitatilor cu copiii.

Evenimentul a avut un numar total de 133 de participanti. Acestia s-au implicat activ in toate activitatile si s-au bucurat de timpul petrecut impreuna intr-o atmosfera generala de veselie si sarbatoare. Mai multe fotografii din cadrul activitatilor precum si un scurt rezumat au fost postate pe pagina de facebook a Fundatiei Adina Stiftelsen, cat si in ziarul regional Gazeta de Sud.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.