Materiale calitative si diversificate, pentru activitati educative variate

aprovizionare-scoala-materiale-educationale

O parte importanta a proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!” s-a concentrat pe echiparea scolilor partenere cu materiale si instrumente necesare pentru buna desfasurare a activitatilor propuse.

Astfel, pe perioada proiectului, s-a continuat furnizarea de materiale didactice si recreative cu scopul de a diversifica gama de activitati organizate dar si pentru a realiza obiecte cat mai frumoase si deosebite.

Scolile partenere, unde sunt desfasurate activitatile de tip after-school cu copiii beneficiari, au primit mai multe materiale educationale si recreative. Printre aceste materiale se numara: materiale pentru atelierele de creatie – accesorii creatie, fetru, materiale pentru desen, pictura, fimo; echipamente sportive – mese de fotbal, filee de tenis si materiale consumabile pentru activitatile educationale – hartie si carton color, hartie glasse, hartie creponata, perforatoare, foarfece, sabloane, carti, jocuri colective si educationale, DVD-uri cu muzica si filme.

Folosind noile materiale, educatorii au putut organiza mai multe tipuri de activitati non-formale dar si educative. Carti pe diferite teme, enciclopedii si jocuri educationale adaptate pentru toate grupele de varsta au fost oferite scolilor beneficiare. In lipsa acestor materiale, achizitionate si furnizate de catre Fundatia Adina Stiftelsen, activitatile care se desfasoara in scolile partenere ar fi limitate.

Cei mai multi dintre parinti nu au posibilitatea sa cumpere astfel de materiale, carti sau jocuri si de aceea au fost fericiti cand au vazut noile materiale oferite. Din nefericire, nici scolile nu isi permit sa achizitioneze astfel de materiale din cauza bugetului limitat si de aceea reprezentantii scolilor partenere au fost foarte recunoscatori pentru bunurile primite. Si copiii s-au bucurat foarte mult de aceste materiale si in mod special de jocuri mai ales ca pentru marea majoritate dintre ei a fost prima data cand au vazut Monopoly, Rummy sau sah.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.