Granturi SEE 2009 – 2014

Proiect „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!”

Granturi SEE 2009- 2014, in cadrul Programului Fondului ONG in Romania www.eeagrants.org; www.fondong.fdsc.ro

Ce vom face!

Vom contribui la tinta nationala de reducere a abandonului scolar timpuriu sub 11.3% pana in anul 2020, prin obiectivul propus de a mentine in sistemul educational cel putin 220 de copii, pana la finalul anului scolar 2016, la nivelul localitatilor Farcas si Goiesti din judetul Dolj.

Cand?

1 mai 2014- 30 aprilie 2016

Ca raspuns la riscul crescut de abandon scolar la nivel national si in contextul prioritatii Uniunii Europene de a reduce abandonul scolar pana la nivelul de 10% pana in anul 2020, Fundatia Adina Stiftelsen din Romania, acreditata ca furnizor de servicii sociale si activa in furnizarea de servicii educationale pentru prevenirea abandonului scolar in zonele rurale din judetul Dolj, conform statutului, a considerat necesar sa initieze un proiect care sa continue sa sprijine mentinerea in scoala a unui numar dublu de copii fata de efectivele sprijinite pana in prezent, coroborat cu cresterea calitatii actului educational si cu sensibilizarea parintilor la necesitatea unei educatii solide, astfel incat sa se poata solutiona cat mai multe din cauzele multiple aflate la originea fenomenului abandonului scolar.

Cum?

  • prin furnizarea de servicii de educatie – desfasurareaunoractivitati de tip after- school,precum: sprijin la efectuarea temelor; curs de limba engleza-incepatori, activitati creative, activitati sportive, dansuri traditionale sau „de societate” etc.
  • prin furnizarea de materiale educative si a altor conditii minimale necesare pentru calitatea actului educational (materiale consumabile,materiale si echipamente didactice – educative);
  • prin servicii de formare a profesorilor(sesiuni de instruire, vizite de lucru in Romania siNorvegia);
  • prin servicii de consiliere oferite parintilor si voluntarilor, inclusiv prin activitati comune profesori-parinti-copii.

Cine?

Promotor – Fundatia Adina Stiftelsen(FAS)
Partener 1 – Adina StiftelsenNorvegia (AS)
Partener 2 – Stiftelsen Kirkens Bymisjon Norvegia (SKBB)
OperatorulProgramuluiînRomânia – Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (FP) şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR).

adina-stiftelsen-romaniaeea-grantskirkensfdscfondul-ongparteneriatCRCR

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009- 2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-lui.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org