2% din impozit pe venit

In baza art 57, alin (4) din legea 571/2003, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala doreste.

Fiecare dintre dumneavostra poate decide cum vor fi folositi o parte din banii pe care oricum ii plătim la stat.

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul anterior, sa sprijiniti activitatea Fundatiei Adina Stiftelsen, completati si transmiteti, pana la 25 MAI in fiecare an catre Administratia Financiara de care apartii, in functie de situatia in care va incadrati:

Formular 230 salariuFormular 200 alte sursea) daca aveti doar venituri din salarii: declaratia 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Suma corespunzatoare a 2% din impozit va fi calculata de catre organele fiscale.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): declaratia 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final.Suma corespunzatoare a 2% din impozit va fi calculata de catre organele fiscale.

Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Daca strangeti mai multe formulare de la colegi sau prieteni, voluntarii nostri le vor prelua si trimite pentru dumneavoastra. Contactați-ne la numarul de telefon: 0749 153016 sau e-mail fas.luminita[@]yahoo.com